The Watermill Center

Skodelice illy Art Collection 2014
V spletni trgovini

Robert Wilson in center Watermill

Te skodelice iz zbirke illy Art Collection jo nastale med vsakoletnim Mednarodnim poletnim programom, ki ga zadnjih 20 let gosti The Watermill Center in vodi njegov ustanovitelj in umetniški direktor Roberta Wilsona. Watermill Center je interdisciplinarna delavnica, posvečena umetnosti in znanosti. V njej lahko posamezniki iz različnih družbenih okolij in držav vsega sveta odkrivajo in izkusijo nove oblike umetnosti, ki presegajo ustvarjalne meje.

Navdih v arhitekturi in mentorju

Na lanskoletni delavnici je bilo izbranih pet ustvarjalcev, ki so skupaj z mentorjem Robertom Wilsonom upodobili smisel in dušo centra na skodelicah umetniške zbirke illy. V svoje risbe so vnesli elemente arhitekture in okolice centra Watermill, reference umetniških predmetov znotraj njegovih zidov in ponavljajoče zgodbe Wilsonovih del.

Wilson je oblikoval nezmotljivi »OK«, Clo’e Floirat in Gintare Minelgaite sta se pustila navdihniti arhitekturi Centra. Willie Filkowski je uporabil tehniko, ki se navadno nanaša le na arhitekturne elemente, kot sta površina in kamen. Hope Esser pa je uporabila referenco rdečega volka, ki se odraža v Wilsonovem delu v Centru.

»Čisto OK je, da storiš napako, izgubiš pot, kasneje pa temu lahko nasmehneš.«
— Robert Wilson

Vsi ti sodobno oblikovani elementi, od skodelic in krožničkov do pločevinke, preoblikujejo kavni ritual v prav posebno ustvarjalno dogodivščino.

———

OMEJENA SERIJA

Čudoviti darilni paketi

Podpisane in oštevilčene skodelice in pločevinke The Watermill Center so na voljo v spletni trgovini v omejenih količinah. Darilni kompleti vsebujejo skodelice za espresso, cappuccino in belo kavo (mug) ter avtorsko pločevinko 25-gramske mlete kave iz iste kolekcije.