Dammann Frères

Čaj iz najboljših nasadov jugovzhodne Azije in Afrike

Že od leta 1692 teče zgodba o čajih

Dammann Frères je vodilni svetovni proizvajalec čajev, ki zadovoljijo tudi najbolj zahtevnega poznavalca. Izbirate lahko med čistimi ali aromatiziranimi belimi, zelenimi, črnimi, rooibos, zeliščnimi in sadnimi čaji. Na voljo so v posebnih kristalnih vrečkah, pakiranih tudi po HACCP sistemu ali pa v razsutem stanju v unikatnih in elegantnih kovinskih škatlicah. Čaji Dammann Frères so vrhunski čaji, ob katerih boste vedno znova uživali.

Trgovci s čajem v Parizu že od leta 1692
Francoski čaji s tradicijo
Vrhunski čaji Dammann Frères

Pridelovanje čajev skozi tri generacije

Leta 1925 sta velika ljubitelja čajev, brata Robert in Pierre Dammann, ustanovila trgovsko podjetje imenovano Dammann Frères. Pravzaprav je bilo ime Dammann prvič omenjeno v letu 1692, ko je bila s kraljevim odlokom plemiču Dammannu priznana izključna pravica za prodajo, podeljevanje pravic za prodajo in izdajanje zadolžnic za vse vrste kave, čaja, šerbeta in čokolade.

S svojim znanjem in izkušnjami ter kakovostjo svojih čajev sta postala uradna dobavitelja slavne in prestižne francoske ladjarske družbe Compagnie Générale Transatlantique, poznane tudi kot The French Line.

Popolno shranjevanje dragocene vsebine

Da bi zaščitili čaj, ki je občutljiv na svetlobo in vlago, pri podjetju Dammann Frères po istem načelu razvijajo nove čajnice (pločevinke), posebej narejene za najboljšo hrambo.

Pločevinko za čaj Dammann Frères rišejo zadržane in elegantne linije, ki povzemajo barve blagovne znamke. Pločevinka je rezultat znanja in vsakodnevne volje, da bi v njej ponudili najboljše čaje. Sistem zapiranja zagotavlja popolno shranjevanje kakovostnih čajnih lističev in vzdrževanje krhkega ravnotežja aromatizirane mešanice.

Tradicija in inovacija z roko v roki

Poleg spoštovanja tradicije je podjetje Dammann Frères zavezano tudi inovacijam in se odziva na želje vedno večjega števila strank, ki vedno pričakujejo nove in visokokakovostne proizvode.

Tako je podjetje Dammann Frères v 80-ih letih 20. stoletja, kot odgovor na zahteve sodobnega življenja, ustvarilo vrečko Sachet Crystal® z lahkim in prozornim ovojem, ki omogoča čajnim lističem, da se povsem razvijejo, vzcvetijo in okrepijo svojo aromo.

Vrste čajev

Črni čaj

Različni okusi črnega čaja ne nastajajo samo zaradi različnih vrst čajevca. Na lastnosti čaja odločilno vplivajo tudi sama lega nasadov, podnebje in kakovost rastišča.

Zeleni čaj

Zeleni čaj je vse bolj priljubljena osvežilna in poživljajoča pijača. Dober je tako hladen kot topel. Njegovi pozitivni učinki pripomorejo k ščitenju pred številnimi sodobnimi civilizacijskimi boleznimi.

Beli čaj

Beli čaj je posebnost province Shangri-La v Himalaji, kjer raste na nadmorski višini 2400 m. Ker je narejen iz mladih, neoksidiranih listkov, vsebuje največ antioksidantov, ki vežejo nase proste radikale.

Zeliščni čaj

Zeliščni čaji vsebujejo zelišča, izbrane suhe liste, rože, trave, oreške, lubja, semena in vsi ti naravni dodatki ustvarjajo čudovito harmonično aromo. So osvežilni napitki prijetnega vonja in okusa. Tako kot sadni čaji tudi zeliščni čaji ne vsebujejo kofeina.

Sadni čaj

Sadni čaji so mešanica različnega sadja in ne vsebujejo kofeina, imajo pa zato veliko vitaminov in mineralov. Vsebnost sadja daje tem čajem izrazito intenziven vonj sadne arome. Sadni čaji so odličen napitek za osvežitev in odžejanje.

Rooibos čaj

Za Rooibos čaj uporabljamo samo mlade, kot igla tanke in centimeter dolge liste. Čaj ima poseben, osvežujoč okus in bogato mineralno sestavo. Količina čaja, ki jo lahko zaužijete v enem dnevu, ni omejena, kajti rooibos ne vsebuje kofeina in teina.

Izdelki v spletni trgovini

Dammann Frères vsem ljubiteljem čaja ponuja posebno vrednost, izvirne čaje in domiselne proizvode. Znanje in izkušnje pokuševalca čaja postanejo razvidne skozi izbire, ki so na voljo v pločevinkah, vrečkah, kozarcih in čajnih vrečkah Sachet Cristal®. Vabimo vas, da si izdelke podrobneje ogledate v spletni trgovini. Čaje Dammann Frères lahko kupite tudi v prodajnem salonu illy na Tržaški cesti 330 v Ljubljani ali v trgovini Espresso BTC v nakupovalni galeriji Kristalne palače.

Pločevinke

Čaji v tradicionalnih pločevinkah Dammann

Kristalne vrečke

Škatlice čaja v filter vrečkah Sachet Cristal®

Darilni kompleti

Kompleti čaja in pribora za ljubitelje in poznavalce

Čajniki

Litoželezni, jekleni, porcelanski in stekleni

Skodelice in pribor

Čajne skodelice in pribor za pripravo in serviranje