Obiščite
Boutique čajev

Nakup izdelkov
v illy eTrgovini

Hiša čajev od leta 1692

Znanje in izkušnje za kakovost

Leta 1925 sta velika ljubitelja čajev, brata Robert in Pierre Dammann, ustanovila trgovsko podjetje imenovano Dammann Frères. Pravzaprav je bilo ime Dammann prvič omenjeno v letu 1692, ko je bila s kraljevim odlokom plemiču Dammannu priznana izključna pravica za prodajo, podeljevanje pravic za prodajo in izdajanje zadolžnic za vse vrste kave, čaja, šerbeta in čokolade.

S svojim znanjem in izkušnjami ter kakovostjo svojih čajev sta postala uradna dobavitelja slavne in prestižne francoske ladjarske družbe Compagnie Générale Transatlantique, poznane tudi kot the French Line.

Po 2. svetovni vojni se je pod vodstvom Jean Jumeau-Lafonda zgodovina podjetja Dammann Frères obrnila v drugo smer. Ta veliki ljubitelj čajev je svojo strast želel deliti s francosko javnostjo, ki kulture pitja čaja do takrat ni dobro poznala.

Zaslužen je za še posebej izjemne mešanice, kot je ruska »Goût Russe Douchka«, božični čaj ter tudi jabolčni čaj, ki so ga s posebno velikim uspehom sprejeli na Japonskem. Danes podjetje Dammann Frères še vedno ohranja to znanje in izkušnje pri izbiranju, uvažanju, preizkušanju in ustvarjanju novih okusov.

S poreklom s Šrilanke, iz Darjeelinga ali Assama, z Japonske ali Kitajske, črn, zelen ali bel, vsak čaj ima svojo zgodbo, Dammann Frères pa vas vabi, da jih odkrijete v illyjevi spletni trgovini. Tu so na voljo tudi sadni čaji »Carcadet« ter naši zeliščni čaji »Tisanes«.

Brošura DAMMANN
v PDF formatu