Skodelica espressa illy z zrni kave

Kaj vse je v skodelici

Za vsakim postreženim espressom stoji zgodba. Zgodba o zrnih – petdesetih najlepših, obranih z najboljših pridelkov in poslanih na posebno potovanje, da so prišli v kavni aparat. Zgodba o sami skodelici – oblikovani tako veličastno, da je navdihnila mojstrovine cele vrste legendarnih umetnikov. Zgodba o družini, ki si je leta 1933 na novo zamislila, kakšna bi lahko bila kava, in od takrat naprej stremi k popolnosti.

Vsaka skodelica vsebuje desetletja modrosti in na tisoče skrbno premišljenih odločitev najbolj strastnih, pronicljivih poznavalcev kave na svetu.

Zapleteno? Samo za nas.
Za vas je preprosteje: srkneš – okusiš – dobiš navdih.

Edinstveno izjemno

Ponudili bi vam lahko vsako pokrajino, praženje in mešanico pod soncem. Vendar vam raje dajemo popolnost. Porabili smo osem desetletij, da smo požlahtnili edinstveno, razpoznavno mešanico – znamenito po vsem svetu kot vrhunska kava. Naredili smo jo izredno preprosto, da lahko srkate nekaj preprosto izjemnega.

Vedno izberemo najboljše

Najboljših deset odstotkov pridelkov je vrhunskih. Izbiramo samo med najboljšim enim odstotkom zrn arabica, ki jih pridelujejo po vsem svetu. Kadar gre za kavo, ne moremo reči drugega, kot da strastno stremimo k popolnosti.

Čuvamo aromo

Zakaj ni vsa kava v pločevinkah? Zato, ker vsaka kava ne more biti. Kava, pakirana v običajnih, vakuumsko zaprtih vrečkah in pločevinkah, omogoča uhajanje glavnih dišav. Naša embalaža pod pritiskom pa zadrži vsa tista pomembna olja in jim omogoča, da se pomešajo in dopolnijo okus – tako da naša pločevinka dejansko igra pomembno vlogo pri zorenju naše mešanice. Prav tako zahtevamo čisto popolnost vsakega posameznega zrna – kar zagotovimo s pregledom čisto vsakega zrna.

Sledimo svojim sanjam

Leta 1933 je Francesco Illy ustanovil podjetje in rodila se je družinska zanesenost. Že tri generacije Illyjev vedno znova preučujemo vse vidike kulture kave, od iznajdbe illette – predhodnice modernih kavnih aparatov – do kavnih tabletk E.S.E. za enkratno uporabo, ustvarjanja tlaka za največjo svežino in našega dvostopenjskega sistema kapsul Iperespresso.

Danes naše družinsko drevo razteza svoje veje od Francescovih neposrednih potomcev do vključno vseh, katerih življenj se je Illy dotaknil – naših proizvajalcev, sodelavcev in strank. Globoko v nas je zakoreninjena predanost skrbi za našo razširjeno družino in izboljšanju življenja v vseh vejah naše panoge.

Portal do kulture kave

Zgodba sega v 17. stoletje v italijanski Trst – v enega od pristanišč v Jadranskem morju, prek katerega je kava prvič prišla v Evropo in se prebijala do mest, kot so Dunaj, Budimpešta in Pariz. Intelektualci tistega časa so se zbirali v kavarnah, kjer so se pogovarjali in delili zamisli, s čimer so začeli moderno kulturo kave, ki jo danes poznamo in obožujemo. Trst nas je tako navdihnil, da v njem pražimo svojo kavo že več kot osemdeset let, družina Illy pa je ponosna, da ji je uspel prenos zapuščine iznajdljivosti mesta v novi vek.

Navdih v skodelici

Kdaj skodelica ni le skodelica? Ko jo izpopolni priznani arhitekt in oblikovalec Matteo Thun in se nato od leta 1992 uporablja kot platno za mojstrovine znanih oseb, kot so Jeff Koons, Julian Schnabel, Robert Rauschenberg in James Rosenquist (ki je v letu 1996 zasnoval naš logotip), in več kot sto drugih svetovnih in najsodobnejših umetnikov. Ena umetnost vedno navdihne drugo.

Dobro posejano, dobro požeto

Pred več kot petindvajsetimi leti smo utrli pot neposrednemu trgovskemu modelu z negovanjem osebnega, dolgotrajnega partnerstva s pridelovalci, s katerimi delamo. Sodelujemo neposredno z njimi, da lahko pridelajo najboljša zrna – odkupujemo jih po cenah, ki so bistveno višje od tržne vrednosti, da pridelovalcem zagotovimo dober zaslužek. Prek naše Univerze kave našim pridelovalcem po vsem svetu dajemo praktična navodila, jim pomagamo razviti spretnosti, tehnike in ostati na tekočem z inovacijami glede trajnosti, kar zanje ne predstavlja nobenih stroškov. Ta partnerstva so za nas bistvenega pomena, ne samo zaradi dejstva, da je to prava odločitev, ampak tudi zaradi tega, ker so rezultat zrna z neprimerljivo kakovostjo.

Zgodovina ustvarjanja prihodnosti

Kot vsa umetnost in znanost ima tudi kava vrhunec. In illy jo ustvarja že več kot osemdeset let.
Od prve embalaže pod pritiskom, ki ohranja svežino, kavnih tabletk za enkratno uporabo (E.S.E.) leta 1974, do predstavitve Iperespressa v letu 2008, revolucionarnega sistema kapsul naslednje generacije, ki vsebujejo kavo s popolnejšim okusom in z debelo, dolgotrajno kremo. Saj res, ali smo že omenili, da je Francesco Illy leta 1935 izumil illetto, predhodnico modernih kavnih aparatov?

Lepota vseokoli nas

Za nas je lepota nazor, ki občutno presega estetiko, esenco. Gre za izpopolnitev vašega sveta z nečim posebnim: s stvarmi, z zgodbami, s trenutki, ki nekaj pomenijo, z elementi navdiha.

Pri vsem, kar delamo, od našega sodelovanja s sodobno umetnostjo do naših odlično vodenih kavarn, naših razpoznavnih skodelic do naših poželenja vrednih aparatov. To je ta vrsta lepote, po kateri stremimo. Na najvišji ravni do najmanjših podrobnosti.