Skodelica Matteo Thun – Barcolana 2022

illy Art Collection 2022

28,00  (z DDV)

Nova skodelica iz zbirke illy Art Collection, ki jo je oblikoval priznani oblikovalec Matteo Thun, prikazuje grafično združitev prstnega odtisa in gibanje morja. Tokovi so nosilci pozitivnih sporočil, plovila, ki jih prinaša radovednost, pa plujejo po pozitivnih poteh človeškega vpliva. Skodelica za espresso je podpisana in oštevilčena.

Šifra: 24327 Kategorija:

Opis

Barcolana 2022

Človeški odtis

Matteo Thun, ki je pred tridesetimi leti oblikoval skodelico illy, se je tokrat podal v grafično interpretacijo letošnje tržaške jadralske regate Barcolana. Kot znamenje vrednot življenja na morju in veselja, ki ga ta prinaša, se je na skodelici odločil pustiti prstni odtis močnega optimizma, ki ga lahko ima človeški dotik na naš planet.

Matteo Thun

Matteo Thun, italijanski arhitekt in oblikovalec, s svojim studiem deluje na številnih mednarodnih projektih, ki jih navdihuje brezčasna čistost in eleganca. Njegovo delo temelji predvsem na konceptu tehnološke in estetske dolgoživosti. Leta 1991 je ustvaril skodelico illy kot popolno skodelico za espresso, katere cilj je izboljšati občutke užitka za vsa čutila.

Matteo Thun
25 let zbirke illy Art Collection

illy Art Collection 1992–2022

illy Art Collection predstavlja sodelovanje med illyjem in protagonisti sodobne umetnosti. Edinstvena zbirka umetniških predmetov v vsakodnevni uporabi je od svojega začetka leta 1992 gostila že več kot 100 mednarodnih umetnikov in drugih avtorjev.