Skodelice Ai Weiwei

illy Art Collection 2021

Novo zbirko illy Art Collection, ki jo je oblikoval Ai Weiwei, navdihuje njegovo prepoznavno umetniško delo Coloured Vases, kjer je starodavne neolitske vaze potopil v pločevinke industrijske barve ter tako korenito spremenil njihov videz in funkcijo.

Zbirka Ai Weiwei je na voljo v darilnih kompletih po dve ali štiri skodelice za espresso ali cappuccino.

Ta izdelek trenutno ni na zalogi in ni na voljo.

Šifra: Ni na voljo Kategorija:

Opis

25 let zbirke illy Art Collection

Stvar perspektive

»Za izražanje potrebujete razlog, razlog pa je izražanje samega sebe.«
Temu barvnemu setu skodelic je kot navdih služilo umetniško delo Coloured Vases, ki ga je Ai Weiwei ustvaril leta 2006. Z oskrunilnimi ready-made potezami ter s postopkom prisvajanja in uničenja je vsestranski umetnik spremenil star umetniški artefakt v delo sodobne umetnosti. Ta gesta izbriše kulturno vrednost artefakta ter nakaže na sistematično uničenje zgodovine, ki se je nadaljevala na Kitajskem od časa Mao Zedonga pa vse do današnjega nebrzdanega državnega kapitalizma.

Ai Weiwei

Konceptualni umetnik, kipar, slikar, izvajalec, fotograf, arhitekt, urbanist, zbiratelj, filmski, dokumentarni, gledališčni in operni režiser, igralec, glasbenik, pevec, tekstopisec, pisatelj, založnik, bloger, mojster sebka, preiskovalni novinar, aktivist za človekove pravice in disident – vse to in več je Ai Weiwei (Peking, 1957). Weiwei, ki v zadnjih letih velja za enega najbolj vplivnih svetovnih osebnosti, v svojem delu odraža kompleksnost družbe in sedanjosti skozi kritično raziskovanje pogosto problematičnih povezav med Kitajsko in zahodnim svetom.

Ai Weiwei
25 let zbirke illy Art Collection

illy Art Collection 1992–2021

illy Art Collection predstavlja sodelovanje med illyjem in protagonisti sodobne umetnosti. Edinstvena zbirka umetniških predmetov v vsakodnevni uporabi je od svojega začetka leta 1992 gostila že več kot 100 mednarodnih umetnikov in drugih avtorjev.