Skodelice Judy Chicago

illy Art Collection 2023

Odkrijte novo zbirko illy Art Collection, pod katero se je podpisala ameriška umetnica Judy Chicago. V svojih delih preučuje vlogo in dosežke žensk skozi zgodovino, kar jo je navdihnilo tudi pri oblikovanju nove zbirke skodelic.

Zbirka Judy Chicago je na voljo v darilnih kompletih po štiri skodelice za espresso ali cappuccino.

Ta izdelek trenutno ni na zalogi in ni na voljo.

Šifra: Ni na voljo Kategorija:

Opis

illy Art Collection 2023

Vloga ženske kot glavna inspiracija

Njeno delo, citirano v številnih mednarodnih publikacijah, je močno vplivalo na razvoj mednarodne umetniške skupnosti. Poznana je predvsem po svojih velikoformatnih inštalacijah, ki poveličujejo zgodovinsko in kulturno vlogo žensk. To navdušenje nad žensko, njeno vlogo in zunanji izgled je opazno že v njenih prvih delih, ki so nastali v šestdesetih letih prejšnjega stoletja. Njena dela so razstavljena v številnih svetovnih muzejih, kot so British Museum, Tate Gallery in Metropolitan Museum of Art.

Judy Chicago

Judy Chicago (1939), rojena kot Judith Sylvia Cohen v mestu, po katerem si je nadela umetniško ime, je ameriška umetnica in pionirka feminističnega gibanja vse od šestdesetih let prejšnjega stoletja. Njen oče, zaprisežen marksistični militant v ameriški komunistični partiji, je že od otroštva vplival nanjo s svojimi liberalnimi pogledi na vlogo žensk in podporo pravicam delavcev. Revija Time jo je razglasila za eno izmed 100 najvplivnejših oseb leta 2018, prav tako so jo leta 2021 sprejeli tudi v Državno žensko dvorano slavnih.

Judy Chicago
25 let zbirke illy Art Collection

illy Art Collection 1992–2023

illy Art Collection predstavlja sodelovanje med illyjem in protagonisti sodobne umetnosti. Edinstvena zbirka umetniških predmetov v vsakodnevni uporabi je od svojega začetka leta 1992 gostila že več kot 100 mednarodnih umetnikov in drugih avtorjev.