Skodelice Maurizio Galimberti

illy Art Collection 2017

To čudovito zbirko skodelic illy Art Collection je podpisal italijanski fotograf in umetnik Maurizio Galimberti. Prikazuje fotografsko zgodbo šestih italijanskih mest – Trsta, Benetk, Milana, Firenc, Pize in Rima. Zbirka obsega več različnih darilnih paketov, od skodelic za espresso ali cappuccino, do lončkov za belo ali dolgo kavo. Med njimi je tudi podpisana in oštevilčena zbirateljska skodelica za espresso, posvečena Barcolani, tradicionalni tržaški jadralski regati.

Ta izdelek trenutno ni na zalogi in ni na voljo.

Šifra: Ni na voljo Kategorija:

Opis

Skodelice Maurizio Galimberti, illy Art Collection 2017

Detajli italijanskih mest

Zbirko illy Art Collection 2017, ki jo je podpisal Maurizio Galimberti, nas vodi skozi šest italijanskih mest in riše motive, ki so umetniku najljubši: urbano krajino, glasbo, potovanje, gibanje, ritem in čarobnost sveta. Čudoviti detajli Trsta, Rima, Milana, Firenc, Benetk in Pize so predelani v tehniko mozaika, s katero umetnik razstavi resničnost in jo ponovno upodobi v novi obliki.

O avtorju

Italijanski fotograf in “instant umetnik” Maurizio Galimberti je postal slaven z uporabo svojih Polaroidnih mozaikov, ki fragmentirajo motive, posnete iz različnih zornih kotov. Za Barcolano 2017 je za glavni motiv posnel jadro, ki je od trupa do konca jambora obtičal na modrem nebu v popolnem sožitju z Tržaškim zalivom.

Zbirateljska skodelica za espresso Maurizio Galimberti
25 let zbirke illy Art Collection

illy Art Collection 1992–2017

illy Art Collection predstavlja sodelovanje med illyjem in protagonisti sodobne umetnosti. Edinstvena zbirka umetniških predmetov v vsakodnevni uporabi je od svojega začetka leta 1992 gostila že več kot 100 mednarodnih umetnikov in drugih avtorjev.