Skodelice Max Petrone

illy Art Collection 2018

Združite čutni užitek pri pitju kave illy in igrivo domišljijo italijanskega umetnika Maxa Petroneja, ki nam v tehniki risanja s kavo predstavlja šest stripovskih zgodbic. Zbirka Coffee Drawings obsega več različnih darilnih paketov, od skodelic za espresso ali cappuccino, do lončkov za belo ali dolgo kavo.

Ta izdelek trenutno ni na zalogi in ni na voljo.

Šifra: Ni na voljo Kategorija:

Opis

Skodelice Max Petrone – Coffee Drawings – zbirka illy Art Collection 2018

Kavne risbe

Max Petrone nam predstavlja šest zgodb v slikarski tehniki, ki uporablja kavo. Motivi so razviti brez predhodnega načrtovanja. Ni kompleksnih okvirov ali sofisticiranih obdelav, le preprostost in igrivost. Junaki Petronovih zgodb vsak na svoj način raziskujejo svoje svetove. Da bi se njihove zgodbe nadaljevale, potrebujejo čas in domišljijo ljudi, ki so jih ujeli, morda medtem, ko so srkali dobro kavo.

O avtorju

Massimiliano Petrone se je leta 1983 rodil v Torinu in je eden najbolj inovativnih osebnosti v sodobnem italijanskem slikarstvu. Njegova dela združujejo različne eksperimentalne tehnike z olji, spreji in akrilnimi barvami ter se raztezajo tudi na grafiko, videoposnetke in oblikovanje. Sodelovanje z illyjem se je začelo leta 2015 na milanskem Expu.

Max Petrone
25 let zbirke illy Art Collection

illy Art Collection 1992–2018

illy Art Collection predstavlja sodelovanje med illyjem in protagonisti sodobne umetnosti. Edinstvena zbirka umetniških predmetov v vsakodnevni uporabi je od svojega začetka leta 1992 gostila že več kot 100 mednarodnih umetnikov in drugih avtorjev.