Akcija!

Skodelice Mona Hatoum

illy Art Collection 2022

49,00 130,00  (z DDV)

Odkrijte novo zbirko illy Art Collection, pod katero se je podpisala britansko-palestinska umetnica Mona Hatoum, in si polepšajte užitek ob kavi z vzorci Bližnjega vzhoda. Na skodelicah so upodobljene abstraktne podobe ribiških mrež in oljčnih listov iz arabskega šala, ki je bil dolgo povezan z delom in medsebojnimi odnosi. Svoji reinterpretaciji je tako vnesla novo življenje kot skodelica za kavo.

Zbirka Mona Hatoum je na voljo v darilnih kompletih po dve ali šest skodelic za espresso ali cappuccino.

Šifra: Ni na voljo Kategorija:

Opis

illy Art Collection 2022

Geometrija okusa

»Umetnost in okus: edinstveno srečanje«
Nova zbirka illy Art Collection predstavlja združitev oblik in barv, ki spominjajo na tipični motiv upodobljen na tradicionalnih arabskih pokrivalih imenovanih kefiah. Navdih za vzorec je črpala v ribiških mrežah in oljčnih listih, ki predstavljajo globoko zgodbo o delu, žrtvovanju in medosebnih odnosih.

Mona Hatoum

Mona Hatoum, britansko-palestinska umetnica, se je rodila leta 1952 v Bejrutu. Ko je leta 1975 v Libanonu izbruhnila državljanska vojna, se je po kratkem obisku zatekla v London. Umetnica je prvič postala splošno znana sredi 80. let prejšnjega stoletja s serijo predstav in video del, ki so se z veliko intenzivnostjo osredotočala na telo. V zgodnjih devetdesetih letih se je njen fokus preusmeril na obsežne instalacije in skulpture, ki so v gledalcu želele vzbuditi nasprotujoča si čustva – čustva želje in odpora ter strahu in fascinacije.

Mona Hatoum
25 let zbirke illy Art Collection

illy Art Collection 1992–2022

illy Art Collection predstavlja sodelovanje med illyjem in protagonisti sodobne umetnosti. Edinstvena zbirka umetniških predmetov v vsakodnevni uporabi je od svojega začetka leta 1992 gostila že več kot 100 mednarodnih umetnikov in drugih avtorjev.