illy pri vas doma

Dišeča skodelica kave v vsakem trenutku

illy proizvaja eno samo mešanico, sestavljeno iz devetih vrst najboljše 100 % kave Arabica, ki jo ponuja v različnih oblikah in vrstah praženja. Ne glede na to, ali svojo najljubšo skodelico pripravite na turški način, v kafetjeri ali na kavnem aparatu, bo okus vedno izvrsten.

Kava illy je na voljo v različnih oblikah: v zrnju, mleta ali instant ter v obliki kapsul in tabletk. Pri vseh lahko izbiramo med srednje praženo z bogatim, gladkim in uravnoteženim okusom ter temno praženo, ki je bolj robustna in ima intenzivnejši okus. Za ljubitelje kave brez kofeina je nezamenljivi okus illy na voljo tudi v obliki brezkofeinske kave.

Posebna serija kave iz devetih skrbno izbranih nasadov Arabice po vsem svetu, se imenuje illy Monoarabica. Vsaka zase ima značilen okus in aromo ter pooseblja kulturo in značaj dežele, od koder prihaja.

Vrste kave in sistemi za njeno pripravo

Da se boste lažje odločili, katera oblika kave je najprimernejša za vaš najljubši način priprave, bo v pomoč spodnja preglednica.

Kava v kapsulah Iperespresso

S pomočjo sistema Iperespresso lahko pripravite izvrsten italijanski espresso, kot ga postrežejo v najboljših lokalih. Skrivnost je v kapsuli, ki predstavlja zaprto ekstrakcijsko komoro. Izločanje kave skozi kapsulo poteka v dveh fazah: hiperinfuzija, pri kateri vroča voda pod pritiskom preplavi kavo in iz nje izloči vse njene arome, ter emulgacija, med katero se oblikuje pena. Rezultat je neverjeten. Smetana ali krema, kot jo imenujemo pri espressu, je gosta in vztrajna. Oblikuje se v espressu in ne nad njim, potem pa se počasi dvigne na površje.

Kava v tabletah E.S.E.

Easy Serving Espresso ali E.S.E. tablete vsebujejo natanko potrebno količino primerno zmlete kave, stisnjene med dva filter papirja. Tablete uporabljamo v posebej prirejenih aparatih za espresso, ki so označeni s simbolom E.S.E. V manj kot 30 sekundah boste prejeli neverjetno okusno skodelico bogatega in okusnega espressa. Posamezno zavite tablete kavo illy ščitijo pred oksidacijo in zagotavljajo maksimalno svežino vsake posamezne skodelice napitka.

Mleta kava

Fino mleta kava illy je namenjena zlasti uporabi z aparati za pripravo espressa, čeprav se jo lahko uporablja pri vseh načinih priprave kave. Vsaka pločevinka je pod tlakom, da ohrani svežino okusa in arome značilne mešanice illy. Če želite prilagoditi vsako skodelico espressa in kavo v filtru stisniti na želeno gostoto, izberite to vrsto kave illy. Na voljo so srednje pražena, temno pražena in brezkofeinska vrsta fino mlete kave illy.

Moka kava za kafetiere

Moka kava illy je posebej mleta za vse vrste kafetier, ki se uporabljajo na štedilnikih. Moka kava illy vsebuje isto mešanico 100 % kave Arabica, ki se uporablja za druge kave illy, zato sta tudi zanjo značilna dosledna in nezamenljiva okus in aroma illy. Zaznamuje jo posebno mletje, izpopolnjeno v šestih letih raziskav, ki so končno zagotovile optimalno moka kavo s sladkim in dobro uravnoteženim okusom ter nezamenljivo aromo.

Kava v zrnju

Zrna kave illy so najboljša izbira za tiste, ki uživajo v videzu, zvoku, aromi in dotiku, ki jih občutijo med mletjem v svojem osebnem ritualu priprave kave. Ta oblika bo najprimernejša za pripravo turške kave.

Enako kavo v zrnju uporabljajo mojstri za pripravo kave v barih, restavracijah in hotelih. Kava v zrnju je za domačo uporabo na voljo v 250-gramskih pločevinkah, in sicer v dveh vrstah praženja ter brezkofeinska.

Instant kava

100 % illy Arabica je pripravljena v procesu, ki ohranja poln okus in karakteristike pražene kave. Kava je bogatega in uravnoteženega okusa, kot vsaka illy mešanica. Izdelujejo jo z visoko naprednim procesom, v katerem mešanico z mrzlo vodo koncentrirajo, nato pa razbijejo v kosmiče. Ohranita se aroma in okus, 3 odstotki sveže mlete kave pa še dodatno zaključijo njeno odličnost.